Reclama Google

duminică, 20 martie 2016

Despre Playstation 4.5

Un zvon foarte interesant care s-a ivit anul acesta de la GDC este existenta unui nou model de Playstation 4. Nu pur si simplu o consola mai mica sau mai economica, asa cum au fost cele din trecut, ci una mai puternica, un Playstation 4.5.

Vestea existentei acestei console a circulat pe la GDC, fiind aparent confirmat de cativa dezvoltatori de jocuri care au declarat ca aceasta varianta a consolei PS4 se afla mai mult la nivelul de explorare, decat cel un produs finit, gata de lansare.
Acest Playstation 4.5 va veni cu un GPU mai puternic, in stare sa redea jocuri la o rezolutie de 4K.
Sony inca nu a facut un anunt oficial in privinta existentei acestei console.
In cazul in care se adevereste, probabil va intrebati exact ce fel de GPU ar putea avea consola pentru ca jocurile in 4K sa fie o posibilitate. In cazul in care nu s-a recurs la hardware facut la comanda, dupa specificatii proprii, ar putea fi vorba de un model high-end din seriile Polaris sau Pascal. Posibil echivalentele din generatia urmatoare a lui 980 sau 390.
Ambele serii ar trebui sa ofere suficient de multa putere pentru a reda jocuri in 4K, dar ar fi cam scumpe. Desigur, si ceea ce va veni in locul lui 970 sau 380 ar putea avea suficienta putere cat sa redea jocuri in format 4K, dar nu la un framerate prea bun. Mai exact, ar putea sa o faca la 30 de cadre pe secunda, ceea ce dezvoltatorii de jocuri au considerat deja a fi suficient pentru aceasta generatie.
Cum se va implementa aceasta tranzitie la Playstation 4.5 este cam neclar, deoarece ar cam trebui ca toti cei care au un PS4 sa cumpere o consola noua. Desigur, daca ar gasi un mod de a face tranzitia printr-o extensie, asa cum erau pe vremuri toate acele de la Geneis sau N64, ar fi ceva mai accesibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu