Reclama Google

duminică, 20 martie 2016

Ai telefon cu Android? Ai grijă să nu ai troianul Acecard!

Echipa de cercetare anti-malware Kaspersky Lab a descoperit unul dintre cei mai periculoși troieni bancari pentru dispozitive cu Android. Programul malware Acecard este capabil să atace utilizatorii unui număr de aproximativ 50 de aplicații financiare și de servicii și să evite măsurile de securitate Google Play.

În T3 2015, experții Kaspersky Lab au detectat o creștere neobișnuită a numărului de atacuri pe mobile banking din Australia. Părea ceva suspect și foarte curând s-a descoperit că motivul principal pentru această creștere era un troian bancar: Acecard.
Familia de troieni Acecard folosește aproape toate funcționalitățile unui program malware, disponibile în prezent – de la furtul mesajelor text și voce ale băncii, la suprapunerea unor ferestre false peste aplicațiile oficiale, pentru a simula pagina de login a acestora, în încercarea de furt de informații personale și despre cont. Cea mai recentă versiune a familiei Acecard poate să atace aplicațiile pentru clienți de la aproximativ 30 de bănci și sisteme de plată. Având în vedere că acești troieni sunt capabili să se substituie oricărei aplicații la comandă, numărul total de aplicații financiare atacate poate fi mult mai mare.
În afară de aplicații bancare, Acecard poate interveni peste următoarele aplicații, cu ferestre de phishing:
  • Servicii de mesagerie: WhatsApp, Viber, Instagram, Skype;
  • Rețele de socializare: Facebook, Twitter, VKontakte, Odnoklassniki;
  • Conturi de Gmail;
  • Aplicația PayPal pentru mobil;
  • Aplicațiile Google Play și Google Music
  •  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu